Picanha - Gerijpt varkensvlees 0.5 kg+
Picanha - Gerijpt varkensvlees 0.5 kg+
BEVROREN - Het product varieert tussen de 0.5 en 0.6 kg, dat is tussen de € 15,83 en € 19,00 per kg

Gewicht   

0,750 KG

€ 9,50
€ 7,60
Prijs per stuk
Variatie: Picanha - Gerijpt varkensvlees 0.5 kg+
Aantal: 
Bestellen
 
Picanha:
De varkenspicanha kennen we ook als het voorstuk met zwoerd (huid). Het vetrandje geeft een heerlijke smaak aan het vlees en zorgt er daarnaast ook voor dat het mals blijft. Wanneer je het op een BBQ gaat bereiden dan merk je dat de zwoerd heerlijk krokant wordt. Een fantastisch stuk vlees van Nederlandse bodem dat je een keer geprobeerd moet hebben.
Bereidingsadvies BBQ:
Om te voorkomen dat de vetlaag te veel trekt snij je een ruitjespatroon in het vet. Dit moet niet te diep zijn, je moet het vlees niet raken. Je kunt het vlees insmeren met peper en zout of met een kruidenrub. Beide stukken gaan indirect op de BBQ met een temperatuur van net boven de 100 graden. Omdat ze niet groot zijn loopt de kerntemperatuur sneller op dan met een runder picanha maar hou toch rekening met een half tot één uur. Rond de 65 graden kerntemperatuur is varkensvlees rosé en bij 72 well done. Je kunt ze daarna nog even boven directe hitte van een krokante buitenkant te voorzien. Door de dikke vetlaag die in het vuur druppelt slaan de vlammen snel rond het vlees. Draai de picanha’s daarom regelmatig. Rubs met suiker er in karameliseren snel boven direct vuur en geven dan een smaakvolle donkerbruine krokante laag op je vlees. Achteraf mogen ze nog even ingepakt in aluminiumfolie rusten. Tijdens dit proces stijgt de kerntemperatuur nog een paar graden.