Procureur - Gerijpt varkensvlees 0.4 kg+
Procureur - Gerijpt varkensvlees 0.4 kg+
BEVROREN - Het product varieert tussen de 0.4 en 0.5 kg, dat is tussen de € 12,00 en € 15,00 per kg

Gewicht   

0,450 KG

€ 6,00
€ 4,80
Prijs per stuk
Variatie: Procureur - Gerijpt varkensvlees 0.4 kg+
Aantal: 
Bestellen
 
Procureur steak:
Procureur is varkensvlees uit de nek van het varken. Vergelijkbaar met schouderkarbonade. Erg smaakvol. Het is doorregen met vet, waardoor het extra mals en sappig is.

Bereidingsadvies:
Het is lekker om de procureur vooraf in te smeren met een heerlijke dry rub. Er zijn talloze rubs die je hierbij kunnen helpen. Daarnaast is het makkelijk om zelf een kruidenmengsel te maken.

Het is goed om een rub een paar uur in te laten trekken. Doe dit minimaal twee uur. Dep hiervoor de varkensnek met keukenpapier droog. Smeer het vlees aan alle kanten dik in met de rub. Zet de procureur in een ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie weer terug in de koelkast.
TIP: De Bresc TEX MEX Kruidenrub is hiervoor uitermate geschikt (ook hier in de shop verkrijgbaar)

Bereidingsadvies BBQ:
De barbecue is ook zeker geschikt voor het bereiden van een procureur. Het kan een lekkere rooksmaak aan het vlees geven. Je dient twee warmtezones aan te maken: een om direct te grillen en een om indirect te grillen.
  1. Wrijf de procureur dik in met je favoriete rub.
  2. Haal de procureur een uur voordat je gaat beginnen uit de koelkast.
  3. Als eerst gaan we de varkensnek rondom bruin grillen. Dit doen we door het direct boven de kolen te grillen. Leg het vlees op het rooster en grill alle kanten 2 minuten, zodat het vlees rondom bruin wordt.
  4. Maak de barbecue vervolgens gereed voor indirect grillen. Leg het vlees in een aluminiumbak en zet het op het rooster. Houd een werktemperatuur aan van ongeveer 125 .
  5. Het vlees is klaar als het kerntemperatuur van ongeveer 70 heeft bereikt.
  6. Zodra de kerntemperatuur is bereikt haal je de procureur van de barbecue. Dek het losjes af met aluminiumfolie en laat het minimaal 5 minuten rusten. Hierdoor kunnen de vleessappen zich verdelen, wat ten goede komt aan de smaak.
  7. Snijd vervolgens het vlees in plakjes.