Twentsche bakbloedworst - 500 gr.
Twentsche bakbloedworst - 500 gr.

Bakbloedworst 500 gram per verpakking / Twentse specialiteit

Gewicht   

0,500 KG

€ 2,55
Prijs per stuk

 

Variatie: Twentsche bakbloedworst - 500 gr.
Aantal: 
Bestellen
De eerste beschrijving van bloedworst dateert helemaal terug naar de romeinen. Vroeger werd de worst gemaakt na het slachten. Er werd niets weggegooid ook het bloed. In de loop van de eeuwen zijn de ingrediënten vaak gewijzigd, wat te maken heeft met de verkrijgbaarheid. Het is van oorsprong een goedkoop en voedzaam gerecht met een hoge voedingswaarde door de toegevoegde granen. In Nederland wordt de bakbloedworst gemaakt van tarwe en rogge. Maar in Engeland wordt het product met oatmeal en pearl barley gemaakt i.p.v. tarwe en rogge. En in Spanje wordt de tarwe en rogge vervangen door rijst. Bakbloedworst is er in twee varianten. Zonder en met grof gemalen meel. Als er grof gemalen meel verwerkt wordt in het deeg van de bakbloedworst wordt het deeg steviger en krijgt het product een andere smaak. In de Achterhoek wordt het product dan meestal bakbloedbrood genoemd. Bij het weglaten van het grof gemalen meel wordt de bakbloedworst zachter en sappiger. Bakbloedworst is heerlijk op brood met een paar al of niet meegebakken plakjes appel. Ook is Twentsche bakbloedworst erg goed te combineren met puree en met zoet.

Ingrediënten:
Gebrokken ROGGE, bouillon (water, zout, kruiden en specerijen), varkensvet, boekweitmeel, TARWEBLOEM, rijstebloem, 4% varkensvlees, varkenscollageen, varkenshemoglobine, conserveermiddel: E250

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie (kJ) 1282
Energie (kcal) 308
Vetten (g) 16,5
waarvan verzadigd (g) 6,2
Koolhydraten (g) 27,6
waarvan suikers (g) 0,7
Eiwitten (g) 7,4
Zout (g) 1,4

Allergenen:
ROGGE, TARWE

Bereidingswijze:
Het product is kant-en-klaar. Snijdt de wordt in plakken van maximaal 1 cm, verhit boter, vet of olie tot deze goed heet is. Bak de plakken aan weerszijden snel bruin en krokant.

Inhoud: 
500 gram per verpakking.

Bewaren:
Bij een opslagtemperatuur die ligt tussen de 0°C en 7°C. 
Ten minste houdbaar tot: zie verpakking.

Gegevens leverancier:
Wiggers Vleeswaren
Postbus 970
7550 AZ Hengelo

Overig:
Na openen is het product beperkt houdbaar.