Twentsche bakleverworst - 750 gr.

Bakleverworst 750 gram per verpakking / Twentse Specialiteit

Gewicht   

0,750 KG

€ 3,80
Prijs per stuk

 

Variatie: Twentsche bakleverworst - 750 gr.
Aantal: 
Bestellen
Twentsche bakleverworst is een traditioneel streekproduct dat samengesteld is uit orgaanvlees (lever) van varkens. Het is een seizoensproduct dat van oudsher in de herfst tot na de wintermaanden wordt gegeten. Bakleverworst is het lekkerst als het gebakken word bijv. in de koekenpan (een paar dikke plakken) met een paar partjes gebakken appel. Er zit een verschil in specerijen tussen de bakleverworst die in Utrecht gemaakt wordt en die in Twente en Drenthe geproduceerd worden.

Ingrediënten:
36% varkenslever, bouillon (water, zout, kruiden en specerijen (bevat: MOSTERD), boekweitmeel, TARWEBLOEM, rijstebloem, varkensvet, 6% varkensvlees, varkenscollageen, conserveermiddel: E250

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie (kJ) 832
Energie (kcal) 199
Vetten (g) 12,4
waarvan verzadigd (g) 4,5
Koolhydraten (g) 19,3
waarvan suikers (g) 0,4
Eiwitten (g) 9,8
Zout (g) 1,2

Allergenen:
TARW, MOSTERD

Bereidingswijze:
Het product is kant-en-klaar. Snijdt de worst in plakken van maximaal 1 cm, verhit de boter, vet of olie tot deze goed heet is. Bak de plakken aan weerszijden snel bruin en krokant.

Inhoud: 
750 gram per verpakking.

Bewaren:
Bij een opslagtemperatuur die ligt tussen de 0°C en 7°C.
Ten minste houdbaar tot: zie verpakking.

Gegevens leverancier:
Wiggers Vleeswaren
Postbus 970
7550 AZ Hengelo

Overig:
Na openen is het product beperkt houdbaar.